dijous, 11 d’abril del 2013

El convent de Santa Clara

La relació del barri de Les Escodines amb la religió és més que omnipresent. Bona prova d'això és la presència del convent de Santa Clara, un convent amb origen medieval que compta amb importants referents de l'art de l'arquitectura de diverses èpoques com és, per exemple, el portal romànic o l'edifici d'estil modernista.

Per arribar al convent de Santa Clara s'ha de seguir el camí traçat des del carrer St. Bartomeu que transforma el seu nom per el de Carrer de Santa Clara. El mateix carrer de Santa Clara té una bifurcació en la que hi ha una variant anomenada Carrer Vell de Santa Clara que torna a unir-se amb el carrer principal en una cruïlla des de la qual es veu el convent. En aquesta imatge veiem el moment en el que el Carrer de Sant Bartomeu canvia de nom i, al fons, darrere els arbres de la dreta, el punt de bifurcació.


En aquesta fotografia es pot apreciar la façana de l'edificació d'estil modernista que es va construir per obra de l'arquitecte Soler i March. Interessant vista des del curiós Carrer del Peix.



Façana de les edificacions que hi han al mateix Convent. No perdeu detall d'aquest arc romànic pertanyent avui dia a una finestra.


Entrada al Carrer del Peix. Aquest carrer, en el moment de la fotografia (2006-2007) no estava urbanitzat i seguir el mateix carrer dóna a una serie d'hortes i a un caminet des d'on es tenen unes vistes de la cara sud de Manresa. El curiós nom del Carrer del Peix ha de fer referència al símbol primigeni de la cristandad: el peix. El peix és el símbol que encara identifica als cristians evangelistes.



El convent de Santa Clara va ser construit en 1322 i presenta vestigis indubtables de l'arquitectura romànica. Vegeu més a l'entrada de la Viquipèdia.




2 comentaris:

  1. A la casa del Manel de Cal Pauet del Carrer del Peix, en Manel Ribas i Closes, existia una gran bassa d'aigua per la fàbrica de tints del costat de cal manel; ell hi tenia un gran peix i quan li venia de gust el pescava i el deixava anar.

    ResponElimina
  2. Per anar a la fabrica de tints es passava per darrera les cases del carrer del peix, tambe existia una escala cap a la feixa de baix on la fca.de tints assecava les peçes tenyides. I ara es treuen de la butxaca que aquesta construccio es antiga i desviaran el cami de la Font De Fans per aqui. Quina barra.

    ResponElimina