dissabte, 13 d’abril del 2013

Manresa: Casc Històric

Encara que aquest blog estigui dedicat al Barri de les Escodines de Manresa, aniré publicant altres fotografies de la vila de Manresa i altres racons del Bages, doncs en la meva vida com a escodinaire no només vaig tenir oportunitat de viure al barri si no que també vaig gaudir de passejos i visions de la resta de l'entorn urbà de la ciutat.

Ara és moment de penjar unes quantes fotografies del que és el Casc Històric de Manresa.

El Casc Històric de Manresa està format per la part de la vila que quedava amurallada en temps de l'Edat Mitja. Així els confins d'aquella ciutat encara són presents en el nom dels carrers que circunden la ciutat als quals es refereix com a "Muralles". Val a dir que la posició del Casc Històric de Manresa està situat en un dels turons que formen la resta de la Vila. Manresa està repartida en diferents turons que li dónen una orografia peculiar, aquests turons són: Puigcardener, Puigmercadal, Puigterrà, Puigberenguer i Tossal dels Cigalons, i particularment el centre històric està entre el Puigcardener i el Puigmercadal.

Passejar pel centre històric de Manresa és perdre's pels petits carrerons que transmeten la sensació especial dels barris antics amb comerços de tot tipus i oferta hostelera i cultural amb petits locals, sense perdre detall dels propis edificis que testimonien el pas de la història.


Arc vist des del carrer de Sant Miquel.


Escales del passatge que comunica el Carrer de Sant Miquel amb el Carrer del Pedregar i que és camí per visitar l'Església del Carme i la Plaça del Milcentenari.


Carrer de Na Bastardes. Vista del senttit que porta cap la Plana de l'Om.


Carrer de Na Bastardes


Plaça del Carme.


Carrer de Na Bastardes. Finca històrica.


Carrer Nou

El Pou de la Gallina. Gran referent de la història religiosa de Manresa amb la llegenda de la gallina que va caure al pou i que St. Ignasi va retornar la  gallina sana i estàlvia a la nena que la guardava.


Edifici de l'Ajuntament a la plaça de la Vila. La plaça serveix d'espai comercial pel mercadet dels dissabtes: productes de pagès cada setmana.



Carrer Nou: eix comercial al bell mig de Manresa.


La Plaça de Fius i Palà. Amb un immens edfici modernista i un teatre, la Plaça constitueix un gran espai que dóna escenari a tota mena de expresions culturals per Manresa, a més de ser un lloc de trobada per tothom.


Històrica Farmàcia al centre de Manresa. Carrer St. Miquel.


Finca històrica del Carrer de Santa Llúcia.


Escales que comuniquen el Carrer Sobrerroca amb el carrer de Santa Llúcia.


No perdeu l'oportunitat de gaudir d'un passeig quan ja s'ha fet fosc i veure així tot il·luminat amb la llum groguenca dels fanals del barri antic.


1 comentari: