diumenge, 7 d’abril del 2013

El Pont Vell

A l'entrada de Manresa, ens trobem amb una obra d'origen romà que encara serveix de nexe d'unió entre les dues rives del Cardener i que encara avui el fan servir els veïns de Les Escodines i tota Manresa per poder arribar a la carretera que els porta cap a l'estació de la RENFE.

El Pont Vell, com he esmentat, té origen romà i ha sofert diverses reconstruccions al llarg de la seva història, destacant la construcció durant l'Edat Mitja. La darrera destrucció data del 1939 i la seva reconstrucció més recent es produïr a la dècada dels 60 del segle XX.

La foto la vaig prendre en un dels meus passejos de tarda de tardor. Una magnífica oportunitat de poder gaudir de la foscor i la iluminació donada al Pont que constitueix una postal característica de l'entrada a Manresa.

 En aquesta segona foto podem apreciar una casa existent al Carrer de la Cova que porta des del mateix pont fins a la Cova dels Exercicis. Sobre aquesta casa em versaré en una altra entrada d'aquest blog. Per ara esmentaré que el carrer de la Cova és un carreró amb escales, sinuós, que serveix de drecera per baixar des de la mateixa Cova fins al començament del Pont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada