dimecres, 24 d’abril del 2013

Santpedor

El post d'avui el vull dedicar a una de les poblacions més importants de la comarca del Bages. Santpedor, per la seva proximitat a Manresa constitueix una població ideal per aquells bagencs que treballen a Manresa o a prop, però encara volen mantenir una distància amb la capital.

Per saber una mica del seu origen he pogut descobrir que el nom deriva de "Sant Pere d'Or", i és que, documentat des de l'any 996, se sap de l'existència d'una església consagrada a aquest Sant a una terra que ja era coneguda com "d'or" des del 937 dC. La idèa d'estar davant d'una vila milenària ha de ser ben palesa i no perdre detall de la seva geografia urbana i de l'evolució que ha tingut al llarg de la història que li ha dotat d'elements de totes les èpoques com, fàbriques de la revolució Industrial o l'arquitectura modernista. Per altra banda, i seguint l'article del post anterior, Santpedor compta amb els Aiguamolls de la Bòbila que constitueixen un gran atractiu turístic de tipus naturalista.

Santpedor és també el poble natal d'Isidre Lluçà i Casanoves, més conegut com a El Timbaler del Bruc, qui amb el seu timbal va fer fora la invasió de l'exèrcit napoleònic quan l'eco del repicar del timbal ressonava a les muntanyes de Montserrat i l'enemic va pensar que s'acostava un exèrcit més numerós del que realment venia.

Sí, també és el poble on va néixer en Pep Guardiola... el del Barça. :-)

Per tot el que he esmentat i més, no podia passar de fer un petit reportage fotogràfic a aquesta vila en plena fira.






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada