divendres, 12 d’abril del 2013

Carrer de Sant Bartomeu

El carrer de Sant Bartomeu neix al punt en que el carrer de les Escodines canvia de nom i acaba a la placeta del Casal de les Escodines, el la cruïlla que formen aquesta placeta amb el carrer de St. Bartomeu, el Cr. dels Capuxins i el Cr. de Santa Clara.


Imatges del Carrer de Sant Bartomeu abans de les reformes de 2006-2007




Observi's l'empedrat original.


En la fotografia anterior es veu el número 47 del carrer de St. Bartomeu encara per construir. Actualment el solar ja està construit.

La polèmica de les obres.

Al 2006 es van començar una sèrie d'obres d'urbanització que comportaven el canvi del paviment substituint l'empedrat per un paviment suau que redueix la sonoritat del trànsit, suavitza la conducció i millor l'estètica... és clar. A més, una de les millores que es feien era la canalització de les aigües ja que per sota del Carrer de Sant Bartomeu discorre un torrent, i així s'intal·laren també boques de claveguera per la recollida d'aigües pluvials.

Les obres no van estar exemptes de polèmica ja que es van allargar més temps del previst donada la dificultat del terreny a excavar. He d'esmentar que el barri de les Escodines deu el seu nom a l'estar ubicat damunt d'una sòlida roca que forma la Cova on St. Ignasi de Loyola es va refugiar en el seu retir meditatori. Aquesta immensa roca és la que sustenta tot el barri i, tot i que pot suportar la construcció d'edificis, és una gran transmissora de vibracions si s'apliquen repetitius cops, i aquestes vibracions poden repercutir a les parets dels edificis comportant l'aparició d'esquerdes. És també conegut el cas de les esquerdes aparescudes en edificis arrel de repicar la roca mare del sòl del barri quan es va dur a terme la construcció d'un edifici de vivendes al mateix Carrer de Sant Bartomeu durant el 2008.

Vegin aquesta imatge del nou aspecte del carrer després de els obres.


Carrer de les Escodines ja reformat.


Vist anteriorment, detall de la gàrgola en forma de rat-penat existent al Carrer de Sant Bartomeu a l'alçada del número 21.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada