dimecres, 10 d’abril del 2013

El Carrer de Escodines

El carrer que porta el nom del barri neix a la plaça de les Escodines i canvia el nom pel de St. Bartomeu en el moment en que fa un angle on recentment s'hi troba el pas a la passarel·la que uneix les Escodines amb el barri antic.

El carrer de Les Escodines ha estat nervi comercial del barri i testimoni de les famoses Enramades (festa major del barri) tal i com s'evidencia en fotografies antigues en les que es veuen als veïns fent vida social dins de la Festa Major, amb parades al carrer.

Actualment el carrer de les Escodines continua essent un eix comercial de la part baixa del barri però sense una activitat econòmica frenètica i ve aquesta ve a reduir-se a l'estanc Carrió (cognom il·lustre a Manresa), la farmàcia, la fruiteria, el Bar Rocío i un parell de botigues Halal per la gran població d'origen marroquí.

De les meves fotografies vull destacar la que, un altre temps, era una pastisseria que encara conserva el cartell del negoci i el temps s'hagi aturat durant 50 anys en el moment en que van baixar la persiana algun dia al plegar de la jornada.


En aquesta foto es veu una imatge religiosa en l'angle que fa que el carrer canviï el nom pel de St. Bartomeu. Els ferros que es veuen pertanyen a l'apuntalament de les façanes de les cases ja que les velles construccions dels edificis als barris han fet que en els projectes de remodelament del barri haguessin aparescut moltes esquerdes a les parets i amb risc d'esfondrament d'edificis. Just al costat d'aquesta imatge és on s'ha instal·lat la passarel·la que uneix Les Escodines amb el casc antic de Manresa.


Imatge del Carrer Escodines després de la remodelació urbanística de 2006.


Carreró de pas a l'interior d'habitatges. Aquest accés es troba al costat de l'estanc Carrió.


Detall d'una enigmàtica gàrgola present ja dins del carrer St. Bartomeu. Un detall ineludible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada