dissabte, 27 d’abril del 2013

La Passarel·la de les Escodines

Aquest element ha estat l'obra arquitectònica més esperada a les Escodines. És l'element que permet unir les dues Manreses històriques: el casc antic i les Escodines.

Les Escodines ha tingut sempre un petit problema a l'hora d'integrar-se al nucli de Manresa, la via de St. Ignasi ha fet sempre de frontera natural. Tot i que al final de la via de St. Ignasi ja ens trobem al mateix nivell la Carretera de Vic, la Carretera de Viladordis i (una mica més enllà) el final del Passeig Pere III, la mateixa Via de Sant Ignasi es converteix en un abisme que separa les Escodines del Centre deixant dues Manreses a dreta i esquerra de la mateixa. La manera de comunicar aquestes dues germanes separades pel temps, era construir una passarel·la que permetís poder passa d'un costat a l'altre, sense haver de baixar a la Via de St. Ignasi i fer les pujades de La Baixada dels Drets o fer el Cr. de Sta. Llúcia per pujar a l'Ajuntament per la Baixada del Pòpul.

Tot i que la passarel·la de Les Escodines es va estrenar al 2009, i plenament finalitzada al 2010, la passarel·la té un antecedent històric amb un pas que salvava el riu Cardener. Vegeu notícia relacionada.

La polèmica:

La construcció d'una passarel·la era reivindicada pels veïns per poder salvar els desnivells per accedir al centre sense haver de baixar a la via de St. Ignasi, però la construcció no va estar lliure de polèmica per l'agoserat disseny de la passarel·la. El disseny és completament de metall i correspon a una estètica moderna que no se'n diu res amb l'estètica clàssica que tenen els barris antics del Centre i Les Escodines.









http://www.324.cat/noticia/2069141/bages/Manresa-inaugura-la-millora-urbana-del-barri-de-les-Escodines-amb-gairebe-tres-anys-de-retard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada