dilluns, 15 d’abril del 2013

El Santuari de Viladordis

Als afores de Manresa ens trobem amb el barri de Viladordis, un agregat de cases que constitueix un poble d'aspecte rural tot just al costat de la ciutat.

Sobre la història de Viladordis he llegit que ja presenta presència humana des del neolític i que el nom pot derivar del llatí fent referència a ser la "vila de l'ordi", doncs els romans també s'hi van assentar. Pel que s'extreu de documentació històrica, sembla que en temps pretèrits havia tingut un castell. Actualment el Barri de Viladordis disposa de diverses cases escampades pels camps i un nucli organitzar per un parell o tres de carrers, amb un d'ells que porta cap al Santuati de la Salut de Viladordis: tot un referent identificatiu del barri que ja està documentat des del segle X.

Informació completa al web de Manresa Turisme.

Us deixo una col·lecció de fotografies que vaig fer en la meva visita al Santuari. He d'afegir que no hi han fotografies interiors, queda pendent per una altra visita.


Entrada a la capella.


Crucifix a la zona ajardinada.


Rajoles amb els segles de les diverses construccions i reformes del Santuari.


Una Mola


Caminet del jardí.


Sarcòfeg instal·lat a l'extrerior, al jardí.


Vista lateral de la nau del Santuari.


Vista del Santuari des de la carretera que ve del nucli de Viladordis.


Vista del Santuari des de l'angle contrari a l'anterior.


Com a nota final he de comentar que Manresa disposa d'una estació dels FGC anomenada Manresa-Viladordis. Aquesta estació està al Barri de les Escodines i, per tant, bastant lluny del poblat de Viladordis. Si teniu intenció d'anar al Santuari és millor anar en cotxe o practicant el millor mitjà de transport que hom pot tenir: caminar des del baixador de Manresa Viladordis, això sí... hi ha una bona passejada d'uns 5 kilòmetres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada