diumenge, 14 d’abril del 2013

La Baixada del Pòpul i el Carrer del Balç

Al parlar dels atractius turístics de Manresa és d'obligat cumpliment haver de parlar del Carrer del Balç situat a la mateixa Baixada del Pòpul.

El Carrer del Balç és un vestigi de la Manresa del segle XIV en la que dins d'una mena de galeria subterrània de construcció medieval, s'ha instal·lat un museu amb visites dramatitzades i tot tipus de projeccions audiovisuals sobre les centenàries pedres de les parets de les galeries i hologrames. Jo no he tingut ocasió de veure en funcionament aquestes activitats i el meu testimoniatge ha estat poder fotografiar, a travès de la reixa  tancada de l'entrada, els primers metres i estances del subterrani Carrer del Balç i val a dir que aquesta "furtivitat" en la captura d'imatges també té el seu encant doncs en el moment en que vaig fer les fotos encara no estava oberta al públic i només vaig poder ficar la càmera de fotos a través dels barrots. Encara i així vaig aconseguir algunes prou representatives fotografies de l'indret.

La informació sobre el Carrer del Balç que he pogut trobar per internet es limita a "copia i enganxa" del que posa a la web de Manresa Turisme. Deixo l'enllaç pels turistes interessats.


Entrada i reixa.


Cartell informatiu


A través de les reixes podem gaudir d'aquestes imatges en les que veiem l'entrada a les galeries i estances subterrànies i aquest magnífic pou que ens trobem només entrar.


El pou


Restes de les recents obres d'adequació del Carrer del Balç abans de la seva obertura al públic. I aquestes boles de llum? Són orbes? Tindran alguna cosa a veure amb "El Misteri de la Llum" de la Seu de Manresa?


Vista general de l'entrada abans de la inauguració de servei al públic.


Baixada del Pòpul. Aquesta baixada (o pujada, segons es miri) és el camí que du des del Carrer de Santa Llúcia fins a la Plaça de la Vila. En aquest carrer es troba una petita capella, la qual podem veure llur entrada en aquesta imatge, consagrada a la Mare de Déu del Pòpul. Més informació


Restes de les muralles de la Vila de Manresa. Concretament aquesta imatge correspon al Carrer de Sta.  Llúcia, just on a l'esquerra de la fotografia està el carrer del Balç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada