divendres, 30 d’agost de 2013

La via de St. Ignasi i el seu projecte de reconversió

Éssent una de les artèries principals d'accés a Manresa, la via de St. Ignasi fa de frontera al barri de les Escodines i recorre sinuosament des del Passeig del Riu fins a la Carretera del Pont de Vilomara.Caminar per aquesta via suposa un petit recorregut de la història de Manresa doncs des de la mateixa via podem admirar diverses edificacions que ens resumeixen la seva història.

Així doncs, comencem pel riu, amb la Seu imponent damunt nostre. Ens topem amb l'entrada al carrer de la Cova amb la mateixa cova i la casa dels exercicis. Més endavant recorrem el barri de les Escodines pel seu flanc oest, tot passant per l'actual edifici de Turisme de Manresa amb una història que data de temps medievals.

Seguim amunt i trobem una de les darreres incorporacions a geografia urbana de Manresa com és les instal·lacions de la picina municipal.
Després de la picina... ai, després de la picina... tenim un immens solar ocupat per les restes d'una antiga fàbrica que testimonia la més fervent indústria que ocupava Manresa dins de la mateixa vila i que amb el boom immobiliari s'havia d'enderrocar per construir-hi grans magatzems i complexes d'oci.

A l'altra banda del carrer tenim la capella del Remei i la plaça homònima.


I, finalment, una singular construcció de un seguit de cases amb un estil ben marcadament londinenc.


Al final del carrer ens topem amb la carretera del Pont de Vilomara, la qual si tombem a la dreta ens podriem dirigir a aquesta localitat veïna de Manresa. Com a curiositat tenim que només arribar a la mateixa carretera ens trobem amb un bar-restaurant anomenat El Pont i que, lluny de ser destacable per una gran cuina (cosa que desconec) sí que s'ha de reconèixer que la seva ubicació és immillorable doncs és a la vista de qualsevol que segueixi el traçat de la Via de Sant Ignasi en sentit ascendent i pot ser un bon premi poder prendre un cafè al final del recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada