dissabte, 17 d’agost del 2013

El Pont Nou

Anteriorment haviem vist el Pont Vell de Manresa, un pont que atravessa el riu Cardener per la banda sud de la vila. Doncs ara ens ocupa el Pont Nou, un pont també d'origen medieval i que gaudeix de ser un dels millors conservats de tota Catalunya. 

Aquest pont va ser construïnt l'any 1312 per Berenguer de Montagut, arquitecte Barceloní que va dur a terme també les obres d'altres edificacions històriques de Manresa. Aquest pont permetia seguir el traçat del camí Ral de Lleida a Barcelona al seu pas per Manresa, unint les dues rives del Cardener a l'alçada de Sant Joan de Vilatorrada. Cal esmentar la curiositat que aquest pont va tenir un peatge per finançar la seva construcció. Detalls de les tarifes aplicades es poden trobar, per exemple, en aquest enllaç.


Actualment el podem gaudir per passejar i formant part d'un parc que comprèn el llit del riu i terrenys propers.

Us deixo amb unes fotografies preses d'aquest pont des de diversos angles per a que pogueu admirar la construcció sòlida que encara es manté en peu i amb plè funcionament, i part del parc del qual forma ara part d'un magnífic escenari.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada