dissabte, 24 d’agost del 2013

La Carretera de Cardona

Tal i com indica el seu nom, és la travessia que surt de Manresa per la part est per dirigir-se a Cardona. Aquesta banda de Manresa, tocant al Cardener i a el que podem denominar com "els confins", queda ja allunyada de la zona cèntrica i es reconverteix d'una zona semi-industrial, en un conjunt de edificacions de tipus polígonal.

Actualment ha reviscut en una nova urbanització amb la construcció de blocs de vivendes a la banda sud de la vila, allà on trobem l'antiga fàbrica de farines, i amb la incorporació de noves activitats econòmiques com la benzinera, el gran hipermercat,... De totes maneres, la carretera de Cardona pròpiament dita, encara manté un dels seus elements més característics de la seva existència: la presència de la casa-caserna de la Guàrdia Civil.


En la corva que fa el carrer per sortir ja del nucli urbà trobem una creu amb una inscripció conmemorativa al mil-centenari de la ciutat de Manresa en honor al Pont Nou (vist en l'article anterior) i erigida amb la col·laboració del Patronat de Metal·lúrgia, tal i com es desprèn de la placa que hi ha a peu de la creu.



La Carretera de Cardona té un element singular que destaca sobre qualsevol altre dins d'aquesta via, i que veurem en un article dedicat exclusivament a aquest: el monòlit. Ara, gaudeixin de les imatges preses del tram de la Carretera de Cardona en el seu trajecte urbà i de les vistes que s'acompanyen.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada