dissabte, 8 de juny del 2013

La Plaça d'Europa i la Plaça dels Infants

En una de les cantonades de les antigues muralles que circundaven la vila vella de Manresa, trobem dues places enormes i veïnes l'una de l'altra.

La plaça d'Europa és la que està enganxada a la muralla del Carme a peu de la pròpia església homònima i serveix de punt de reunió de nens que juguen a la pilota i és habitual veure-hi famílies gitanes que passen l'estona en les seves converses mentres miren els seus nens com juguen. Recordo una vegada que estant jo a  un establiment de menjar ràpid àrab, el dependent de l'establiment s'enfadava amb els nens gitanos ja que aquests ja li havien fet més d'una malifeta. Deixant de banda aquesta anècdota d'entremaliadures infantils, la Plaça d'Europa és un gran pati enrajolat amb unes escales a peu de la muralla que bé serveixen de graderia i disposa d'una escultura metàl·lica que representa una a una verge amb el nen Jesús en braços, molt provablement icona de la Verge de Montserrat.

Vegeu les fotos d'aquesta plaça:
Pel que fa a la Plaça dels Infants us diré que és una plaça annexa a la d'Europa i té trànsit rodat que circula en una glorieta que té al mig una escultura que podeu apreciar en la fotografia que segueix a aquest paràgref. La plaça té oferta comercial i és de destacar la botiga dels cistells i el museu que mostra orgullós una façana caracterísitica a l'estar decorada amb un cel amb núvols. Paga la pena destacar també la històrica farmàcia que hi ha un dels extrems de la plaça ja formant part de l'edifici històric del Col·legi Asil dels Infants del qual pren el nom la plaça.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada