divendres, 21 de juny de 2013

Misteriós carrer del Pou

Si tenim a Manresa un carrer misteriós aquest pot ser el del Pou. Naixent al carrer de Sobrerroca, just al costat del Pou de la Gallina, hi ha un carreró del qual baixen unes escales que acaben en un replà amb dues portes i una reixa que, suposem, dóna a un pas cap al carrer dels Arcs de Santa Llúcia.

Dins del carrer del Pou observem una font pública i diversos portals de les històriques cases que formen el seu veinat, juntament amb bam la del que hauria estat un restaurant.

El fet que sigui un carrer d'escales, estret, pocs veïns i, per tant, poc transitat, sumat a la presència de la misteriosa reixa, fa que a tot aquest indret se li otorgui l'etiqueta de misteriós i que qualsevol que vulgui fer volar la imaginació pot començar a reconstruir la història del carrer amb un seguit de contes i llegendes de reunions de bruixes en temps medievals i de Renaixement, assassinats en la Manresa més negra de finals del s. XIX,  Reunions clandestines i redades de la policia armada en temps del franquisme, ajustos de comptes i tractes de lladres a finals del s. XX, etc... Un gran escenari per la Manresa del misteri i els enigmes.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada