dissabte, 25 de maig del 2013

El Molí de Boixeda

Antic molí fariner del segle XII reconvertit en llar d'acollida d'animals, especialment cavalls, serveix de seu per l'Associació de Defensa dels Èquids portada per una família que va adquirir el molí en 1992 quan no era més que una pila de pedres en runa i que, poc a poc, amb el temps s'ha anat restaurant i edificant fins a afegir una ampliació més a les dues anteriors fetes en la seva construcció i en el s. XVIII en que es va afegir un nou pis. Actualement compta amb un pis més que fa de vivenda de la família que porta el centre d'acollida.

El molí és visitable sota un preu mòdic per adults i criatures i es pot gaudir de la companyia dels animals que són tots molt dòcils i hospitalaris; això sí, a més de l'entrada simbòlica, cal portar una mica de menjar per les bèsties (pastanagues, enciams, pa, llaminadures pels gossos...). També hi hala possibilitat de poder apadrinar animals a travès de la fundació i acabar la visita enduent-se un gos sota adopció.

No us perdeu les antigues dependències del molí on es pot observar la mola medieval amb la que es molia el blat per obtenir farina. El sistema ja no és visible ja que el riu que movia el molí està ddesviat i el canal per on circulava l'aigua que movia l'engranatge ha quedat soterrat, tot i així sí que és possible veure les bòvedes on es produia l'activitat molinera i la dependença que servia de magatzem. Des del mateix molí és possible veure les torres de Fals que era un dels principals llocs on el Molí proveia.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada