dissabte, 18 de maig del 2013

Les Torres de Fals

En el recorregut del Camí Ral que duia fins a Barcelona, es passava pel poble de Fals abans d'arribar a Manresa. Dins d'aquest terme s'hi troben unes antigues torres de guaita que guardaven el camí. Les torres de Fals. Dues imponents torres separades per un barranc que antigament comptarien amb un pont que les unia. Actualment es poden veure els les torres, la capella consagrada a Sant Vicenç i el cementiri del poble de Fals.

Estem parlant d'un cunjunt arquitectònic iniciat l'any 998 i que ha sofert diverses ampliacions i reformes tot recollint els elements propis de cada època. Així trobem que les parts més antigues corresponent a l'època del romànic i posteriorment s'evidencien reformes corresponents al barroc. a les fotografies d'aquesta entrada trobareu testimonis de les dates d'alguns elements com, per exemple, a la porta tapiadad de la capella.

Paga la pena visitar aquest conjunt històric molt accesible en transport privat i amb un recorregut assequible per tots els públics en quant a accés a peu pels voltants del conjunt arqueològic que formen les torres, la capella i el cementiri.


Entrada al conjunt de les Torres de Fals

Vista lateral de la torre. A la dreta, edifici prinicipal anexe a la capella de St. Vicenç


Entrada a la capella. S'han cel·lebrat cultes fins fa uns anys, que es van deixar de cel·lebrar per la inseguretat de les instal·lacions.A la dreta, detall de la porta tapiada.




El Cementiri ha estat reformat deixant com a testimoni del passat el pòrtic amb la inscripció històrica i el símbol de la calavera i el ossos creuats (símbol,entre altres, de la francmaçoneria)

Dins del cementiri trobem una placa conmemorativa dedicada als guerrillers morts al terme de la Fonollosa.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada