dissabte, 4 de maig del 2013

Els Arcs de Santa Llúcia i la Travessia dels Drets

Avui visitem dos carrerons comunicats entre sí i amagats de la gran Manresa tot i estar al rovell de l'ou, aquests són Els Arcs de Santa Llúcia i la Travessia dels Drets.

Aquests dos misteriosos carrerons comuniquen el Carrer de Santa Llúcia i la Baixada dels Drets, tenint a més un trencall que dóna també al Carrer de Santa Llúcia. Són carrers molt estrets i, fins i tot, la Travessia dels Drets no permet que hi pugui entrar un cotxe (a part que la seva desembocadura a la Baixada no permet continuar la circulació rodada. Completament flanquejats per construccions de vivendes molt velles, l'estat dels carrers és bastatn deplorable tot i que van ser pavimentats fa pocs anys. Tot i així aquests carrers ens transporten a una Manresa insòlita que bé ens parla d'una història oblidada ja que un dels enigmes que ens planteja és, per exemple, la presència d'un pòrtic amb una reixa tancada que comunica amb el carrer de Sobrerroca mitjançant una sèrie d'escales.


Pel que fa al veinat d'aquests carrers he pogut observar algunes persones catalanes però sobretot marroquins i famílies d'ètnia gitana que es reparteixen entre aquests carrers i la Baixada dels Drets.

Presència d'un cotxe al carrer dels Arcs de Santa Llúcia.

La Travessia dels Drets. No crec que arribi a dos metres d'ample...

Vista posterior de l'arcada que hi ha al costat de l'hostal de Carrer de Santa Llúcia.

La Baixada dels Drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada