divendres, 31 de juliol del 2020

Parc del Llac de Navarcles

 Dins de l'extensa comarca del Bages tenim al municipi de Navarcles un llac format per un embassament artificial del curs del Riu Cardener al pas per aquesta localitat. 






Al voltant del llac s'hi troba el parc composat per un frondós bosc sota el qual tenim diverses taules i bancs disposats per gaudir d'una jornada de pic-nic a la fresca ombra dels arbres. Si fem una ruta circular al voltant del parc ens trobarem algunes atraccions infantils tals com un rocòdrom o un petit parc de jocs a prop d'una segona agrupació de taules i una serp esculpida en dos immensos trocs de pi caiguts al terra. En el costat del llac que toca a la carretera tenim un restaurant i una caseta del club de kaiak. Els elements notables del llac ens dónen a destacar la passarel·la que flanqueja el llac i que conforma una de les preses, amb comportes i mecanismes de control del volum d'aigua. Més enllà del propi llac, seguint riu amunt, hi han més comportes de control.

El curs del Riu Cardener fa que el llac tingui sortida pel costat on passa la carretera per un pont.

En la meva estada vaig presenciar famílies que havien anat a passar el dia i remullar-se tot banyant-se al llac, visitants practicant la pesca, i altres que practicaven el padel surf navegant per tota la superficie del llac.


Us deixo un modest reportatge fotogràfic del parc. Per més informació us recomano els següents enllaços:

El Parc del Llac















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada